Galactoree

Scurgere lăptoasă prin mamelon în afara momentelor în care copilul este hrănit la sân. Poate fi cauzata de creşterea secre­ţiei de hormon (prolactina), poate fi insotita de o amenoree (absenţa scurgerilor menstruale), fie poate fi cauzată de o tumoră benignă (adenom) a hipofizei sau de un tratament cu medicamente hormonale (estroprogestative), de fenotiazine sau de unele medica­mente antihipertensive.

O galactoree poate fi spontană sau provocată de o presiune exercitată asupra mamelonului; unilaterala sau bilaterală şi se poate produce printr-unul sau mai mulţi pori ai mamelonului.

O tumoră este tratată prin chirurgie sau prin administrarea de substanţe care inhibă secreţia de prolactină, opreşte producerea de lapte şi poate ca în unele cazuri să ducă la regresia unei tumori.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața