Galactoree

Scurgere lăptoasă prin mamelon în afara momentelor în care copilul este hrănit la sân. Poate fi cauzata de creşterea secre­ţiei de hormon (prolactina), poate fi insotita de o amenoree (absenţa scurgerilor menstruale), fie poate fi cauzată de o tumoră benignă (adenom) a hipofizei sau de un tratament cu medicamente hormonale (estroprogestative), de fenotiazine sau de unele medica­mente antihipertensive.

O galactoree poate fi spontană sau provocată de o presiune exercitată asupra mamelonului; unilaterala sau bilaterală şi se poate produce printr-unul sau mai mulţi pori ai mamelonului.

O tumoră este tratată prin chirurgie sau prin administrarea de substanţe care inhibă secreţia de prolactină, opreşte producerea de lapte şi poate ca în unele cazuri să ducă la regresia unei tumori.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: