Frison

Tremurătură involuntară a muşchilor si poate fi insotit de clănţănituri ale dinţilor şi de oripilare (piele de găină). Frisonul este o reacţie normală a organismului faţă de frig, prin contracturi musculare se generează căldură (reflex frison).

Frisonul se observă si in cazul unui puseu de febră (în faza iniţială a bolilor infecţioase) sau în cursul septicemiilor (când au loc descărcările microbiene în circulaţia sangvină).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața