Frig (dermatoze provocate de)

Afecţiuni cutanate declanşate sau agravate de o expunere la frig.

Temperatura mediunului exterior este un factor ce influenteaza organismul uman, sub actiunea frigului  se produce o cantractie a vaselor capilare (încetinire a circulaţiei sangvine ale dermului).

Reactia normala a pielii la frig este caracterizta de : uscarea, mâncărimi, fisuri, agravarea unei boli de piele. O reactie anormala este caracterizata de dereglari vasomotorii (degerături, acrocianoză, eritrocianoză, livedo, sindromul lui Raynaud).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă