Fotosensibilizare

Marire a sensibilităţii pielii la radiaţile solare, cauzata de un de un factor declanşator (extern sau intern), factori de origine genetică sau poate fi idiopatică (fără cauză cunoscută), manifestandu-se in functie de tipul de foto­sensibilizare prin aparitia de plăci roşii ce prezinta vezicule mici şi deosebit de pruriginoase, vezicule sau bule.

Fotosensibilizările de origine externa – apli­carea unei substanţe pe piele sau după contactul pielii cu diferite plante (floare-broştenească, păstârnac, muştar etc ).

Fotosensibilizările de origine interna survin – inges­tia de substanţe sau de medicamente cu acţiune fotosensibilizantă .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica