Fotocoagulare

Metoda terapeutica ce consta în folosirea unui laser (în general un laser cu argon) aplicat pe retină, pe iris sau pe vasele retiniene.

Fotocoagularea este utilizată în tratamentul rupturilor de retină şi a leziuni ce pot duce la o dezlipire a retinei,  in cazul leziunilor ischemice ale retinei, unei retinopatii ischemice, in caz de glaucom cu unghiul prea larg (hipertensiune intraoculară).

Laserul provoacă un edem reti­nian localizat care se resoarbe  în câteva zile, subiectul poate prezenta dureri de cap trecătoare (mai ales subiecţii diabetici).

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața