FOS (Fructo-oligozaharide)

Fructo-oligozaharidele sunt o formă a carbohidraţilor, termenul zaharide făcând referire la zahăr, în timp ce oligozaharidele sunt molecule realizate din grupuri mici din aceste zaharuri. Fructo-oligozaharidele sunt înlocuitori ai zahărului, deoarece conţin mai puţine calorii decât acesta şi nu cauzează creşterea glicemiei.

  • provin din surse naturale;
  • aroma lor dulce este o alegere ideală în locul îndulcitorilor;
  • consumate în exces pot cauza disconfort digestiv şi stres abdominal;

Alimente în care se regăsesc fructo-oligozaharidele:

  • ceapă;
  • usturoi;
  • praz;
  • banane;
  • sparanghel;
  • rădăcina de cicoare.

Riscuri în urma consumului:

  • crampe;
  • stări de greaţă;
  • balonare;
  • gaze;
  • diaree.

Beneficii:

  • Protejează corpul împotriva bacteriilor nesănătoase.
  • Sursă ideală de fibre- reduce sau elimină constipaţia.

 

 

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal