Fanta lobiopalatină

[buză de iepure]

Malformaţie congenitala caracterizată printr-o fantă a buzei superioare şi/sau a palatului. (întrerupere a buzei roşii şi a buzei albe cu lărgirea a narinei, o fantă in palat care merge până la omuşor).

Fanta labiopalatină poate duce la tulburări funcţionale: dificultăţi la hrănire, la vorbit sau ale auzului (urmare a unei eventuale obstrucţii a orificiului trompei lui Eustachio din ureche).

Tratamentul este chirurgical.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL