Exantem subit

[rozeolă infantila, a şasea boală eruptivă]

Febră eruptivă a primei copilării legată de virusul HHV6 (virus herpetic uman de tip 6).

Se manifestă printr-o febră bruscă ajungând repede la 39-40°C şi menţinându-se în platou timp de aproximativ trei zile, se poate complicată cu o criză convulsivă febrilă în general benignă.

Erupţia survine în cea de a treia sau a patra zi fiind precedată sau însoţită de scăderea febrei. Se manifestă prin mici pete superficiale, roz deschis, pre­dominând pe trunchi, afectând, de asemenea, membrele şi neafectând faţa. Erupţia durează doar 12 până la 24 ore. Câteodată, boala poate lua şi forma unei febre izolate, fără erupţie (doar o înroşire cutanată discretă pe trunchi, de scurtă durată) şi fără febră.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată