Eritrodermie

Afecţiune caracterizată printr-o erupţie cutanată roşie generalizată insotita de o degradare a stării generale a organismului si este cauzata de o boală cutanată preexistentă (psoriazis, eczemă), administrare de medicamente (antibiotice, barbiturice, litiu, antiinflamatoare, anticoagulante), infecţie.

Pielea afectată este uscată, se descuamează sau zemuieşte, se îngroaşă şi apoi se pigmentează. Sunt prezente mâncărimi de intensitate variabila, febră ridicată, frisoane, sensibilitate la frig, pierdere în greutate, apariţia de numeroşi ganglioni, mărirea în volum a ficatului şi splinei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată