Eritem polimorf

Afecţiune cutanată caracterizată de leziuni în formă de cocardă, dovedind o stare de hiper­sensibilitate, cauzata de infecţiile virale, bacteriene sau cauza medicamntoasa  (peniciline, tetracicline, sulfamide, estrogeni, antiinflamatorii).

Se manifestă prin apariţia (des pe membre) a unor plăci roşii cu o bulă centrală înconjurată de o primă coroană deprimată şi albă, apoi de o a doua coroană cu mai multe bule, insotite de febră şi dureri articulare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL