Epistaxis (rinoragie)

[rinoragie]

Sângerare nazala, frecventa la copii în perioada pubertăţii, la femei în timpul primelor şase luni de sarcină şi la per­soanele în vârstă atinse de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor).

Poate avea origine necunoscută sau poate fi cauzată de o hipertensiune arterială, o tulburare de coagulare (hemofilie, consum excesiv de aspirină), un traumatism al foselor nazale sau de o afecţiune a sinusurilor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă