Enurezis nocturn

Enurezis nocturn- reprezintă urinarea involuntară în timpul somnului, după vârsta la care vezica poate fi uşor de controlat. Este întâlnit atât la copii, cât şi la adulţi şi poate fi rezultat al stresului emoţional. Complicaţiile pot include şi infecţii ale tractului urinar. De cele mai multe ori, enurezismul nocturn este o întârziere a dezvoltării, nicidecum o problemă emoţională sau o boală fizică. Doar 5-10% dintre cazurile de enurezis nocturn apar din cauze medicale.

Enurezis nocturn- este de cele mai multe ori asociată cu o afecţiune transmisă din familie. Tratamentele diferă de la terapie, până la alarme, medicamente, hormoni sau chiar intervenţii chirurgicale.

Se clasează în 2 categorii:

  • Enurezis nocturn primar- este una dintre cele mai comune forme, care persistă până după vârsta la care vezica poate fi controlată (4-7 ani).
  • Enurezis nocturn secundar- atunci când pacientul trece printr-o perioadă exstinsă în care nu urinează în timpul somnul, iar după şase sau mai multe luni, revine la acest obicei. Poate fi provocat de stresul emoţionnal sau infecţii ale vezici.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: