Enurezis nocturn

Enurezis nocturn- reprezintă urinarea involuntară în timpul somnului, după vârsta la care vezica poate fi uşor de controlat. Este întâlnit atât la copii, cât şi la adulţi şi poate fi rezultat al stresului emoţional. Complicaţiile pot include şi infecţii ale tractului urinar. De cele mai multe ori, enurezismul nocturn este o întârziere a dezvoltării, nicidecum o problemă emoţională sau o boală fizică. Doar 5-10% dintre cazurile de enurezis nocturn apar din cauze medicale.

Enurezis nocturn- este de cele mai multe ori asociată cu o afecţiune transmisă din familie. Tratamentele diferă de la terapie, până la alarme, medicamente, hormoni sau chiar intervenţii chirurgicale.

Se clasează în 2 categorii:

  • Enurezis nocturn primar- este una dintre cele mai comune forme, care persistă până după vârsta la care vezica poate fi controlată (4-7 ani).
  • Enurezis nocturn secundar- atunci când pacientul trece printr-o perioadă exstinsă în care nu urinează în timpul somnul, iar după şase sau mai multe luni, revine la acest obicei. Poate fi provocat de stresul emoţionnal sau infecţii ale vezici.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere