Enurezis nocturn- reprezintă urinarea involuntară în timpul somnului, după vârsta la care vezica poate fi uşor de controlat. Este întâlnit atât la copii, cât şi la adulţi şi poate fi rezultat al stresului emoţional. Complicaţiile pot include şi infecţii ale tractului urinar. De cele mai multe ori, enurezismul nocturn este o întârziere a dezvoltării, nicidecum o problemă emoţională sau o boală fizică. Doar 5-10% dintre cazurile de enurezis nocturn apar din cauze medicale.
Enurezis nocturn- este de cele mai multe ori asociată cu o afecţiune transmisă din familie. Tratamentele diferă de la terapie, până la alarme, medicamente, hormoni sau chiar intervenţii chirurgicale.
Se clasează în 2 categorii:
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.
Component al urinii ce conţine azot şi rezultă în urma degradării...
Gen bacterian constituit din bacili Gram negativi din familia enterobacteriaceelor....
Inflamaţie a peritoneului. Peritonită se instaleaza dupa ce peretele...
Punct culminant şi final al excitaţiei sexuale, caracterizat prin senzaţii...
Proteină a serului sangvin secretată de către plasmocite, provenite...
Substanţă azotată provenind din degradarea creatinei, constituent...
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.