Entorsa

Afectare a ligamentelor unei articulaţii fără deplasarea suprafeţelor articulare, provocata de o mişcare bruscă a arti­culaţiei cu amplitudine anor­mala.

Entorsa benigna (scrântitura) – întindere violenta a ligamentelor articulare fără a se produce o ruptură şi fără smulgerea acestora. Articulaţia devine dureroasă, umflată insa permite mişcări normale.

Entorsele grave sunt caracterizate de o ruptură sau smulgere ligamentară, articulaţia este dureroasă si  umflată si poate rezulta sechele: dureri persistente, înţepenire, instabilitate şi fragilitate cronică a regiunii în cauză.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică