Enteropatie

Afecţiune a intestinului subţire, de origine inflamatorie, infecţioasă, tumorală, vasculară etc

Enteropatia la gluten sau boala celiacă este provocată de intoleranţa la gluten.

Enteropatia exudativă caracterizata de pierderii excesive în tubul digestiv a substanţelor (în special proteine) pre­zente în mod normal în sânge, limfă şi lichidul intestinal.

Enteropatia asociată cu deficitele în imunoglobuline (în special deficit în IgA şi în gamaglobuline) se manifesta prin diaree urmare a unei malabsorbţii, cu sau fără atrofiere a mucoasei intestinale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.