Endometrioza

Afecţiune ginecologică caracterizata prin prezenţa unor fragmente de mucoasă uterină (endometru) în afara localizării lor normale, cauză importantă a sterilităţii feminine.

Fragmentele de mucoasă se supun fluctuaţiilor hormonale din timpul ciclului menstrual, se dezvoltă sub influenţa estrogenilor şi a progesteronului, sângerează atunci când nivelurile hormonale scad.

Pacienta prezinta dureri în timpul menstrelor, mai ales către finalul lor, dureri care dispar în timpul ciclului. Mai pot fi prezente hemoragii menstruale abundente şi dureri în cursul raporturilor sexuale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică