Endocardită infecţioasă

Infecţie a endo­cardului şi valvulelor cardiace cauzată de infecţii bacteriene  (streptococi, stafilococi, germeni Gram negativi) sau cu ciuperci (Candida albicans), care aparţin uneori florei obişnuite a mucoaselor organismului.

Forma acuta (puţin frecventă) apare pe valvule sănătoase si este caracterizata de prezenta brusca a febrei ridicate, înso­ţită de frisoane, de o stare septicemică, de semne de insuficienţă cardiacă stângă (edem pulmonar acut).

Forma subacută (boala lui Osler) este o infecţie care apare la pacienţii suferind de o afectiune a valvulelor cardiace de origine reumatismală, congenitală, arterioscleroasă sau degenerativă.

Subiectul prezinta o febră persistentă şi moderată în jur de 38″C, oboseală intensă, transpiraţii, pierdere în greutate, dureri articulare şi musculare difuze, modificarea unui suflu la auscultaţia cardiacă, o splenomegalie (creştere în volum a splinei). Semnele cutanate sunt reprezentate de falsele panariţii ale lui Osler (atât la degetele de la mâini, cât şi la cele de la picioare), purpură.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica