Endarteriectomia

Ablaţie a endarterei ce consta in  izolarea cu cleme (pense) a zonei arteriale lezate de restul circulaţiei, incizarea vasului de pe care se îndepărtează intima bolnavă (tunica internă a unei artere), precum şi eventualele cheaguri, incizia fiind apoi suturată.

Endarteriectomia se realizează pe o arteră al cărei calibru a suferit o micsorare importanta (cauzat de o ateroscleroza) şi al cărei perete este neregulat, pentru refacerea debitului normal al arterei afectate. Endarteriectomia se practică mai ales pe arterele caro­tide şi pe arterele membrelor inferioare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex