Embolie gazoasa

Migrare a bulelor de gaz în vasele sangvine, care le transportă de cele mai multe ori până la creier.

Embolia gazoasă este o formă rară de embolie si poate fi provocată de intrarea accidentală de aer într-un vas în cursul unei intervenţii chirurgicale, în timpul unor intervenţii implicând circuitul sangvin, în decursul unor acte diagnostice sau terapeutice sau data de formarea de bule de gaz în vasele sangvine ca urmare a unei decompresii neadecvate.

Embolia gazoasă se manifesta prin tulburări neurologice bruşte (convulsii, comă, deficit motor, tulburări vizuale) şi tulburări cardio-vasculare (colaps, stop cardio-circulator, tulburări ale ritmului cardiac sau ale insuficienţei coronariene).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex