Embolia pulmonară

Obstrurare brutală a uneia dintre ramurile arterei pulmonare.

Embolia pulmonară este cauzată de formarea unui cheag pe peretele unei vene profunde a unui membru inferior, într-o venă a micu­lui bazin sau a abdomenului (vena cavă inferioară), cheag care eliberat în circulaţia sangvină migrează şi se opreşte într-o arteră pulmonară.

Formarea cheaguui poate fi favorizata de o naştera sau unui avort, de o operaţie (osoasă sau articulară), unei imobilizări prelungite (zăcut la pat, fractură), unei insuficienţe cardiace, unui cancer, unei poliglobulii (creşterea volumului total al globulelor roşii ale organismului).

Embolia pulmonara se poate manifesta brusc, o jenă respiratorie, durere la baza toracelui, o accelerare a bătăilor inimii, angoasă şi uneori hemoptizie (scuiparea de sânge).

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.