Electrocutare

Totalitatea leziunilor cauzate de trecerea unui curent electric prin corp şi degajarea simultana de căldură.

Bariera contra trecerii curentului o constitue pielea uscată.

Orice descărcare electrică poate duce la oprirea subită a funcţionării centrilor nervoşi, fibrilaţie ventriculară (contracţii cardiace rapide, anarhice), contracţie musculară, contractură a muşchilor respiratori şi o pierdere a stării de conştienţă.

O des­cărcare de zece amperi poate conduce la o aritmie (perturbaţie a ritmului cardiac), o intensitate mare si tensiuni înalte poate carboniza ţesuturile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica