Ejaculare

Reflex provocat prin stimulările ritmate ale penisului în timpul raporturilor sexuale sau al masturbării ce conduce la emisie de spermă în uretra prostatică apoi în exterior (urmarea a contracţiilor muşchilor perineului), în momentul orgasmului.

In timpul ejacularii colul vezical situat la ieşirea din vezică este închis împiedicând un reflux către vezică şi ca urina să se amestece cu sperma.

Anejacularea  – se caracterizează prin absenţa spermei în timpul ejaculării, cauzata a tratamentului unor cancere.

Ejacularea dureroasa este însoţită de dureri uretrale, perineale sau anale, cauzata de infecţia prostatei.

Ejacularea precoce sau ejacularea prematura se produce la începutul penetrării, ori înaintea acesteia provocată fiind de o stare de anxietate sau de teama de a nu putea obţine un raport sexual satis­făcător.

Ejacularea retrograda (ejacularea uscata) se produce atunci când sperma în loc să fie proiectată în exterior refulează către vezică (colul vezicii rămâne deschis în permanenţă).

Ejacularea sângerânda (liemospermiu) caracterizată prin prezenţa sângelui proaspăt (roşu) sau vechi (brun) în spermă este în majoritatea cazurilor benignă si poate fi data de o infecţie sau de o tumoră a prostatei.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața