Edem angioneurotic ereditar

Afecţiune ereditară ce afecteaza sistemul de activare a complementului (sistem enzimatic care participă la distrugerea antigenelor) şi se manifesta prin crize de edem al ţesuturilor subcutanate, al mucoaselor şi al unor viscere.

Edemeul ce afectează faţa şi membrele este fum forma unei umflături moale care creşte în decurs de câteva ore si dispare spontan în 24 – 48 ore.

Edemul ce afectează mucoasa laringelui sau bronhiile poate conduce la rău respirator şi asfixie.

Tratamenul  consta in administrarea de produse antifibrinolitice (pentru evitarea obturării vaselor) şi prescrierea de hormoni androgeni, tratament prescris pentru o administare permanentă sau în momentul crizelor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate