Ecoendoscopie

Tehnică de examinare care asoci­ază explorarea ecografică, prin reflexia ultrasunetelor în organe, şi endoscopia.

Ecoendoscopia este utilizata la explorarea tubului digestiv. Pe calea superioară sau înaltă (endoscopul introdus prin gură), tehnica este utilizată pentru a determina existenţa şi întinderea tumorilor esofagiene sau gastrice (benigne sau maligne), ale pancreasului (tumorale, infecţioase) cat si în cazul bolilor biliare cu diagnosticare dificilă.

Ecoendoscopia inferioară sau joasă (introducerea endoscopului prin anus) studiază tumorile rectale şi cerce­tarea ganglionilor adiacenţi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată