Dieta

Oprirea temporară, totală sau parţială, de a consuma anumite alimente din motive terapeutice sau care tin de subiect. Dietele pot fi de mai multe feluri.

Dieta absoluta – aporturile esenţiale organismului sunt furnizate prin perfuzii intravenoase.

Dieta hidrica – doar prin consumul de apă, destinată realizarii unei pierderi de greutate. Adaptarea organismului are in mare parte din cazuri efect invers celui dorit, după întreruperea ei subiectul revine la greutatea initiala si poate sa creasca in greutate după reluarea alimentaţiei.

Dieta proteica – consumul doar de proteine, prezintă risc ridicat daca subiectul nu are o funcţie renală mai mult decât optimă.

Dieta terapeutică – se consideră dieta recomandată în caz de boală de către medic, pentru a nu agrava starea de sănătate, interzicându-se sau limitându-se consumul anumitor alimente datorită bolii respective.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica