Diaree a sugarului

Diaree acută sau cronică caracterizata de scaune mai lichide sau mai frecvente fata de situaţia normală.

Diareea acută a sugarului – scaune mai lichide sau mai numeroase decât în starea normală cu o aparitie brusca care conduce la o pierdere de apă şi de sodiu (produce deshidratarea acută a sugarului) şi o subnutriţie. Emisia poate fi verde (fără o semnificaţie infecţioasă deosebită), insotita de vome (sindrom gastrotoxic) sau în unele cazuri mucosangvinolentă însoţită de febră.

Poate fi provocata de o cauză infecţioasă intestinală de origine virală sau microbiană (salmonelle, shigelle, colibacili etc ), mai rar cauzată de un alt fel de infecţie (otită, infecţie urinară).

O diaree cu o durată mai mare de 48 de ore necesita un consult medical.

Diareea cronică a sugarului se mani­festă prin anomalii permanente sau recidivante ale aspec­tului scaunelor, care sunt prea numeroase şi prea moi timp de o perioadă îndelungată, în mod obişnuit mai mare de patru săptămâni.

Emisiiile pot fi : lichide, fetide, mucoase, pot conţine alimente nedigerate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica