Dializa peritoneala

Tehnică de dializă utilizând ca membrană de schimb şi filtrare un înveliş intern al corpului, peritoneul.

Peritoneul (membrana cu strat dublu care căptuşeşte cavitatea abdominală şi organele pe care aceasta le conţine avand una dintre feţe parcursă de numeroase capilare sangvine) este utilizat ca sistem natural de filtrare în decursul acestei tehnici de epurare extarenală.

Schimburile de apă şi de substanţe dizolvate (sodiu, potasiu, calciu) se efectuează între sângele conţinut în capilarele peri­toneale şi dializat (preparat în prealabil într-un săculeţ de plastic) care este introdus în cavitatea peritoneală printr-un cateter de silicon implantat chirurgical în peretele abdominal, servind şi la evacuarea dializatului. Introducerea dializatului în cavitatea peritoneală şi golirea sa sunt uşurate prin utilizarea maşinilor automate. Odată difuzat, dializatul este aruncat şi înlocuit cu un dializat proaspăt.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica