Dezorientare

Pierdere a simţului de orientare în timp şi/sau în spaţiu, cauzata de o tulburare a percepţiilor mintale.

Dezorientarea în spaţiu este prezenta în anumite psihoze cronice şi în afectiuni ale sistemului nervos central (encefal sau măduva spinării).

Dezorientarea în timp este proprie formelor de amnezie în care subiectul nu mai fixează informaţiile recente dar trăieşte ca prezent o scenă trecută (eemnezie) si este asaltat de amintiri (mentism).

Dezorientarea spatio-temporată este unul dintre simptomele majore ale confuziei mintale si este prezenta în toate stările de slăbire a conştienţei (tulburări de bătrâneţe, demenţă, accidente vasculare cerebrale etc.).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Usturimea vaginală după sex: de ce apare?