Dezlipire epifizara

Trau­matism osos ce afec­tează cartilagiul de conjugare (zona de creştere a osului), specific copilului şi adolescentului.

Epifizele (extremităţile oaselor lungi) sunt separate de diafiză (corpul osului) printr-o lamă cartilaginoasă subţire (cartilagiul de conjugare) care constituie zona de creştere activă a osului.

Un traumatism poate duce la dezlipirea (decolarea) acestui cartilagiu de restul osului, insotita sau nu de o fractură. Zona este dureroasă şi uneori deformată

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: