Dermatomiozita

Boală inflamatorie rară, a pielii şi a muşchilor striaţi.

Ca si prim semn, pielea este afectata de placarde roz-violacee uniforme (roseata) care apar pe pleoape şi se întinde simetric pe faţă, apoi pe braţe, pe mâini şi pe membrele inferioare ce pot fi insotite de senzatia de caldura sau arsura. Este posibil aparitia unui edem al feţei şi al rădăcinilor membrelor.

Al doilea semn al bolii consta in diminuarea forţei musculare (îndeosebi rădăcina membrelor). La copil, boala poate sa cauzeze o calcinoză (prezenţa depozitelor de calciu în ţesuturile moi) şi o întârziere a creşterii din cauza atingerii musculare.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica