Dermatofitie

[dermatofitozâ, micoză]

Infecţie a pielii, a pielii capului sau a unghiilor cauzată de o ciupercă microscopică, dermatofitul.

Contaminarea se face prin contact uman, uneori prin intermediul animalelor domestice sau contactului cu un obiect, apa sau sol contaminat.

Leziunile superficiale se clasează în două grupe. Primul grup cuprinde afectarea pielii glabre sau intertrigo (inflamaţie a pielii la nivelul plicilor). Al doilea grup cuprinde afectarea părului (chelbe) şi unghiilor (oncomicoze).

Leziunile profunde pot fi acute sau cronice.

Leziunile acute cuprind kerioanele (chelbele supurative caracterizate prin prezenţa unor placarte tumefiate pustuloase pe pielea capului) şi prin sicozis (supuraţie la rădăcina perilor din barbă). Leziunile cronice se prezintă sub forma de plăci roşii sau de noduli subcutanaţi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica