Derivatie

Operatie chirurgicală menita sa creeze o cale artificiala pentru scurgerea materiilor sau lichidelor, înlocuieste calea naturală blocata de un obstacol (tub digestiv, cale urinară etc.).

Derivatiile pot fi definitive (cazul unui obstacol inoperabil) sau temporale; derivatiile pot fi externe sau interne . Derivaţia externă se termină Ia exteriorul corpului (îmbinarea colonului la piele pentru a crea un anus artificial), fie într-o cavitate deturnată de la rolul ei normal (cavitatea cardiacă, cavitatea peritoneală). O derivaţie internă permite scurtcircuitarea unui obstacol.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica