Derivat nitrat

Medicament utilizat în tratamentul angorului (anginei pectorale) si  în tratamentul de completare în cursul insuficienţei cardiace, cronice sau acute (care provoacă un edem acut pulmonar).

Cotraindicaţi în caz de miocardiopatie obstructivă (afecţiune a muşchiului cardiac formând un sul în interiorul cavităţii ventriculare) şi de glaucom (creşterea presiunii intraoculare).

Derivaţii nitraţi pot provoca frecvent dureri de cap, bufeuri de căldură şi înroşiri cutanate, palpitaţii sau chiar o scădere a tensiunii arteriale ( stare de rău). Administrarea continuă şi prelungită riscă să ducă la o pierdere a eficacităţii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica