Denutritie

Stare patologică în care necesarul energetic sau necesarul proteic al organismului nu este acoperit, cauzata de aport alimentar insuficient si/sau de creşterea necesităţilor energetice sau proteice ale individului.

Denutriţia se manifestă prin pierdere importantă în greutate, creştere a dimensiunilor ficatului, uscăciune a pielii şi părului, unghii casante, striate sau deformate, tulburari funcţionale (deficienţă imunitară). O denutriţie energetică prezinta o topire a rezervelor adipoase.  Când avem o denutriţie proteică sunt prezente  edeme, o topire a masei musculare, diminuarea nivelului de proteine plasmatice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica