Denutritie

Stare patologică în care necesarul energetic sau necesarul proteic al organismului nu este acoperit, cauzata de aport alimentar insuficient si/sau de creşterea necesităţilor energetice sau proteice ale individului.

Denutriţia se manifestă prin pierdere importantă în greutate, creştere a dimensiunilor ficatului, uscăciune a pielii şi părului, unghii casante, striate sau deformate, tulburari funcţionale (deficienţă imunitară). O denutriţie energetică prezinta o topire a rezervelor adipoase.  Când avem o denutriţie proteică sunt prezente  edeme, o topire a masei musculare, diminuarea nivelului de proteine plasmatice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?