Denga

Boală infecţioasă provocată de virusi din grupa arbovirusurilor.

Denga este transmisă omului prin înţepătură de ţânţar (Asia de Sud-Est, Pacific, Africa, America Centrală şi de Sud, Caraibe).

Denga se instaleaza între a cincea şi a opta zi după înţepătură si se manifesta printr-o stare gripală (febră ridicată şi dureri difuze), urmata de o erupţie eritematoasă cutanată. După o pauza de o zi simptomele se reiau, apoi survine vindecarea (in aproximativ 10  zile).

Denga hemoragică (o alta forma a bolii) provoacă hemoragii cutanate, viscerale şi digestive putand cauza decesul bolnavului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici