Denga

Boală infecţioasă provocată de virusi din grupa arbovirusurilor.

Denga este transmisă omului prin înţepătură de ţânţar (Asia de Sud-Est, Pacific, Africa, America Centrală şi de Sud, Caraibe).

Denga se instaleaza între a cincea şi a opta zi după înţepătură si se manifesta printr-o stare gripală (febră ridicată şi dureri difuze), urmata de o erupţie eritematoasă cutanată. După o pauza de o zi simptomele se reiau, apoi survine vindecarea (in aproximativ 10  zile).

Denga hemoragică (o alta forma a bolii) provoacă hemoragii cutanate, viscerale şi digestive putand cauza decesul bolnavului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.