Defileul cervicobrahial (sindrom al)

[sindrom al]

Sindrom provocat de compresia vaselor şi nervilor din defileul cervicobrahial (care leagă gâtul de fiecare dintre braţe). Sinonim : sindromul defileului toracobrahial.

Compresia rădăcinilor nervoase provoacă dureri, o oboseală rapidă în cursul activităţilor care necesită ridicarea braţelor, furnicături sau descărcări electrice în membrul superior aflat de partea corespunzătoare afectiunii.

Compresia venei axilare duce la apariţia unui edem intermitent şi uneori a unei flebite a membrului superior. Compresia arterei, mult mai rară, duce la obosirea rapidă a braţului corespunzător şi poate merge până la ocluzia vasului caracterizata printr-o răcire brutală a întregului membru.

Tratament chirurgical constă în inlaturarea elementelor osoase sau musculare care comprimă vasele sau nervii iar în caz de insuficienţă musculară tratamentul constă într-o reeducare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie