Defileul cervicobrahial (sindrom al)

[sindrom al]

Sindrom provocat de compresia vaselor şi nervilor din defileul cervicobrahial (care leagă gâtul de fiecare dintre braţe). Sinonim : sindromul defileului toracobrahial.

Compresia rădăcinilor nervoase provoacă dureri, o oboseală rapidă în cursul activităţilor care necesită ridicarea braţelor, furnicături sau descărcări electrice în membrul superior aflat de partea corespunzătoare afectiunii.

Compresia venei axilare duce la apariţia unui edem intermitent şi uneori a unei flebite a membrului superior. Compresia arterei, mult mai rară, duce la obosirea rapidă a braţului corespunzător şi poate merge până la ocluzia vasului caracterizata printr-o răcire brutală a întregului membru.

Tratament chirurgical constă în inlaturarea elementelor osoase sau musculare care comprimă vasele sau nervii iar în caz de insuficienţă musculară tratamentul constă într-o reeducare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.