Decompresie

Diminuare a presiunii ce se exercită asupra organismului unui subiect după ce acesta a fost supus unei presiuni mai mari decât presiunea atmosferică.

Accidentele de decompresie afectează scafandrii autonomi şi muncitorii care lucrează în chesoanele presurizate (boala chesoanelor), aviatorii şi astronauţii.

Când decompresia este prea rapidă aceasta duce la formarea de bule în vasele şi ţesuturile organismului. Simptomele sunt infiltraţie gazoasă subcutanată mâncărimi, dureri articulare violente,  slăbiciune a gambelor, tulburări de vedere şi de echilibrului, o paraplegie datorata prezenţei bulelor de azot în ţesuturile nervoase, hemiplegii, crize de epilepsie prin embolie gazoasă. Prevenirea constă în respectarea palierelor de decompresie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica