Decompensare respiratorie acuta (sindrom de)

[sindrom de]

Formă particulară de insuficienţa respiratorie acuta caracterizată prin apariţia sa rapidă (în cazul unor plămâni anterior sănătoşi) cat si prin gravitatea ei.

Poate fi cauzata de o agresiune pulmonară directă (infecţie pulmonară, inhalare de gaze toxice sau de lichide, contuzie pulmonară) sau indirectă (traumatisme grave, stări infecţioase grave, şoc infecţios, transfuzii masive etc.).  La noul-născut apare ca urmare a lipsei de surfactant.

Sindromul de decompensare respiratorie acută se manifesta printr-un edem pulmonar cu leziuni, .

Tratamentul sindro­mului de decompensare respiratorie acută este cel al bolii în cauză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.