Decompensare respiratorie acuta (sindrom de)

[sindrom de]

Formă particulară de insuficienţa respiratorie acuta caracterizată prin apariţia sa rapidă (în cazul unor plămâni anterior sănătoşi) cat si prin gravitatea ei.

Poate fi cauzata de o agresiune pulmonară directă (infecţie pulmonară, inhalare de gaze toxice sau de lichide, contuzie pulmonară) sau indirectă (traumatisme grave, stări infecţioase grave, şoc infecţios, transfuzii masive etc.).  La noul-născut apare ca urmare a lipsei de surfactant.

Sindromul de decompensare respiratorie acută se manifesta printr-un edem pulmonar cu leziuni, .

Tratamentul sindro­mului de decompensare respiratorie acută este cel al bolii în cauză.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea