Decalcificare (decalcifiere)

[decalcifiere]

Micsorare a cantitatii de calciu din organism, în mod particular din oase şi din dinţi.

Decalcifierea este urmare a unei hiperclorhidrii (exces de acid clorhidric gastric), unor tulburări ale glandelorparatiroide, unei carenţe în vitamina D, prezenta unui diabet, imobilizarea prelungită sau  sarcina.

La copil decalcifierea duce la rahitism (calcificarea insuficientă a oaselor şi cartilagiilor de creştere), la adult conduce la o osteoporoză (porozitatea ţesutului osos) sau o osteomalacie (înmuierea oaselor şi demineralizarea oaselor).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica