Daltonism

Anomalie ereditară a vederii în culori, în special pentru culorile roşu şi verde, cu transmitere ereditară de tip recesiv şi legată de sex (gena purtătoare se găsaşte pe cromozomul X, un băiat care a primit acest cromozom de la mama lui face întotdeauna boala, o fetiţă nu va suferi de daltonism decât dacă a primit cromozomul respectiv şi de la mamă şi de la tată).

Daltonismul se manifestă printr-o confuzie a culorii verde-albăstrui cu culoarea roşie, subiectul poate vedea aceste culori mai spălăcite sau cenuşii (variaţii de intensitate) în funcţie de gradul de gravitate al tulburării sale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica