Daltonism

Anomalie ereditară a vederii în culori, în special pentru culorile roşu şi verde, cu transmitere ereditară de tip recesiv şi legată de sex (gena purtătoare se găsaşte pe cromozomul X, un băiat care a primit acest cromozom de la mama lui face întotdeauna boala, o fetiţă nu va suferi de daltonism decât dacă a primit cromozomul respectiv şi de la mamă şi de la tată).

Daltonismul se manifestă printr-o confuzie a culorii verde-albăstrui cu culoarea roşie, subiectul poate vedea aceste culori mai spălăcite sau cenuşii (variaţii de intensitate) în funcţie de gradul de gravitate al tulburării sale.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?