Cvadricepsul crural – (muşchi).

Muşchi al feţei anterioare a coapsei. Sinonim: muşchiul cvadriceps.

Este cel mai putenic extensor al genunchiului (menţine în poziţia în picioare), este muşchiul flector al coapsei faţă de bazin.

In partea superioara muşchiul drept anterior se leagă de bazin, ceilalţi de femur, iar in partea inferioara  cele patru porţiuni ale muşchiului se unesc într-un tendon comun care se termină pe rotulă şi pe tibie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica