Cushing (sindrom al lui)

Tulburări date o hipersecreţie de corticosteroizi (hormoni produşi de către glandele corticosuprarenale).

Cauzele sindromului lui Cushing sunt hipofizare (o hipersecreţie de corticotrofină cauzate de un adenom hipofizar), suprarenaliene (adenom suprarenalian) sau extraendocrine ( administrarea de corticosteroizi).

Sindromul lui Cushing este caracterizat printr-o obezitate localizată la faţă, la gât şi la trunchi, o hipertensiune arterială, o atrofie musculară cu astenie şi o osteoporoză. Pot fi prezente vergeturi purpurii pe abdomen, pe pulpe şi pe piept şi o dezvoltare excesivă a pilozitatii faciale.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.