Cushing (sindrom al lui)

Tulburări date o hipersecreţie de corticosteroizi (hormoni produşi de către glandele corticosuprarenale).

Cauzele sindromului lui Cushing sunt hipofizare (o hipersecreţie de corticotrofină cauzate de un adenom hipofizar), suprarenaliene (adenom suprarenalian) sau extraendocrine ( administrarea de corticosteroizi).

Sindromul lui Cushing este caracterizat printr-o obezitate localizată la faţă, la gât şi la trunchi, o hipertensiune arterială, o atrofie musculară cu astenie şi o osteoporoză. Pot fi prezente vergeturi purpurii pe abdomen, pe pulpe şi pe piept şi o dezvoltare excesivă a pilozitatii faciale.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos