Curba de temperatura

Variaţia temperaturii, luată zilnic la oră fixă şi materializată sub forma unei curbe termice, permite supravegherea evoluţiei anumitor boli infecţioase.

1. Grafic al temperaturii rectale luate la ore fixe timp de mai multe zile succesive şi care permite urmărirea evoluţiei unei stări febrile a unui subiect în timpul unei boli.

2. Traseul temperaturii rectale luate la trezirea dimineaţa de către femeie şi care permite determinarea momentului ovulaţiei sale, pentru a evita o sarcină sau pentru a îmbunătăţi şansele de fecundare. In ginecologie, curba de temperatură poate ajuta la reperarea perioadei de ovulaţie, deci la cunoaşterea perioadei de fecunditate a unei femei.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?