Cristalin

Lentilă biconvexă situată în spatele irisului şi în faţa corpului vitros, care intervine în procesul de acomodare (modificării curburii cristalinului sub impulsul muşchiului ciliar).

Rigiditatea progresivă a cristalinului data de îmbătrânirea naturală a ochiului conduce la o pierdere a puterii de acomodare a ochiului (diminuare a vederii de aproape). Pierderea transparenţei cristaliniene stă la originea cataractei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica