Coxackie (virus)

Enterovirus A.R.N. din familia picornavirusurilor, ca si tipologie existand coxackie A (poate cauza o mialgie epidemică) si coxackie B (poate cauza o faringită veziculoasă) .

Transmiterea este orofecală (din scaun la gură prin intermediul mâinii), infectiile de cele mai multe ori sunt inaparente, dar pot genera epidemii de meningită, de ence­falită virală cu lichid cefalorahidian limpede, de exantem, de conjunctivită sau de pericardită.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice