Costen (sindrom al lui)

Afecţiune a articulaţiei temporomandibulare (o artralgie) datorata de o proastă articulare dentară, poate fi insotita de mişcări inconştiente de frecare a dinţilor antagonişti unii de alţii şi cu pârâituri articulare în timpul masticaţiei.

Este caracterizata de durere, o senzaţie de ureche astupată sau printr-o scurgere de lichid în ureche şi uneori prin dificultăţi la deschiderea gurii.

Tratamentul constă în ajustarea şi armonizarea relaţiilor dintre dinţi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex