Corp plutitor

Pată închisă la culoare de mărime şi de formă variabile, sub formă de puncte, filamente sau spirale, care se mişcă odată cu mişcările ochiului.

Perceperea corpilor plutitori (flotanţi) indica o dezlipire posterioară a corpului vitros (masă gelatinoasă transparentă care umple bulbul ochiului) care se separă de retină. Ea este în cea mai mare parte a timpului benignă şi fără consecinţe.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice