Coronarografie

Examen radiologie care permite vizualizarea arterelor coronare care irigă inima.

Sub anestezie locala in artera femurală dreaptă (in plică inghinală) se introduce o sonda ce este împinsă până la originea arterelor coronare. Prin sondă este injectat un produs de contrast iodat, opac la razele X, iar o cameră de luat vederi filmează traseul produsului în arterele coronare.

Efectele secundare sunt date de intoleranta la produsul de contrast, iar în absenţa unei compresii asupra punctului de puncţionare (la încheierea examenului) se poate produce un hematom.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: