Coronarografie

Examen radiologie care permite vizualizarea arterelor coronare care irigă inima.

Sub anestezie locala in artera femurală dreaptă (in plică inghinală) se introduce o sonda ce este împinsă până la originea arterelor coronare. Prin sondă este injectat un produs de contrast iodat, opac la razele X, iar o cameră de luat vederi filmează traseul produsului în arterele coronare.

Efectele secundare sunt date de intoleranta la produsul de contrast, iar în absenţa unei compresii asupra punctului de puncţionare (la încheierea examenului) se poate produce un hematom.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice