Coriza (guturai)

Rinită acută, cel mai des de origine virală şi foarte contagioasă.

Coriza infecţioasă de origine virală in prima faza este caracterizată de stare de oboseală, pişcături sau arsuri în nas, urmata de obstrucţie nazală bilaterală, rinoree apoasă şi de strănuturi în salve însoţite adesea de tuse. Mucoasă nazala este inflamată şi sensibilă. Complicaţiile sunt sub forma unei otite medii acute sau a unei bronşite.

Coriza spasmodica (febra fânului) are origine alergică si se manifesta prin crize de strănuturi numeroase, insotite de dureri de cap, de pişcături în ochi şi ale laringelui, de obstrucţie nazală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.