Coriza (guturai)

Rinită acută, cel mai des de origine virală şi foarte contagioasă.

Coriza infecţioasă de origine virală in prima faza este caracterizată de stare de oboseală, pişcături sau arsuri în nas, urmata de obstrucţie nazală bilaterală, rinoree apoasă şi de strănuturi în salve însoţite adesea de tuse. Mucoasă nazala este inflamată şi sensibilă. Complicaţiile sunt sub forma unei otite medii acute sau a unei bronşite.

Coriza spasmodica (febra fânului) are origine alergică si se manifesta prin crize de strănuturi numeroase, insotite de dureri de cap, de pişcături în ochi şi ale laringelui, de obstrucţie nazală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal