Conn (sindrom al lui)

Sindrom rar, cauzat de o hipersecreţie de aldosteron de către un adenom (tumoră benignă) al uneia dintre glandele corticosuprarenale.

Hipersecreţia de aldosteron provoaca o hipertensiune arterială şi scăderea nivelului sangvin de potasiu.

Hipertensiunea arterială poate fi medie sau majora, însoţită de dureri de cap sau de o afectare a vascularizării retinei. Sunt prezente crampe, o astenie, afectari ale ritmului cardiac sau o polidipsie (sete excesivă) cu poliurie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă