Condromalacie

Pierderea propietatilor caracteristice a unui cartilagiului articular ce duce la inmuierea acestuia (ramolire).

Diagnosticul se bazează pe artroscopie.

Condromalacia care afectează cartilagiile de la articulaţia genunchiului poate fi urmare unui traumatism sau constituie semnul unei artroze.  Subiectul simte o durere vie atunci când genunchiul este întins.

Tratamentul consta în repaus a articulaţiei afectate (gutieră gipsată, imobilizare) timp de câteva luni, insotita de reeducare. Chirurgia este utilizata în cazul unei importante disfunctii a rotulei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică